Firmadan yapılan açıklamada, İYİ Parti İl Başkanı Ay ve CHP İl Başkanı Gülmez sert bir dille eleştirilerek, “Bu ihalelerde fazladan para alınmışsa, alınan paralar herhangi bir belediye yetkilisine ulaştırılmışsa kanunun verdiği her türlü cezaya açığız. Ancak böyle bir şey olmamışsa iftira atanlar utanıp, halka yalan söylediklerini bir basın toplantısıyla söyleyebilecekler midir?” denildi.

“İyi siyaset, halk için siyaset çamur atmak, yalan söylemek midir?” başlıklı yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Siyasi düşmanlıklarına firmamızı alet edenlere cevabımızdır:

Mavi Mimarlık ve Mühendislik Nevşehir Ticaret Odası’na bağlı bir kurum olarak Nevşehir ve ilçelerindeki kamu ihalelerine katılarak hangi kanunu çiğnemiş olabilir?

Nevşehir’de doğup büyümüş, burada vergi veren bir kişinin Nevşehirli olmadığı iddiası ile neyi amaçlıyorsunuz? Nevşehir halkını hangi ölçülerle bölebiliyorsunuz? Elinizde anayasa dışında bir ölçü mü var, bunun aleni bir ırkçılık olduğunu bilmiyor musunuz? Biliyorsanız bu küstahlığınızı nasıl izah edersiniz?

Söz konusu ihalelerde katılımcıların teklifleri hakkında en ufak bir bilginiz var mı? Varsa bile isteye hukuki bir süreci kanunsuz göstermekle elinize ne geçeceğini sanıyorsunuz?

Belediye tarafından ihale edilen bir işin ödemelerinin kanuni yollarla yapılacağını bildiğinizi varsayarak, şirketimizin bu ihaleler karşılığında aldığı ödemeleri ve bu paranın harcama şeklini istediğiniz zaman -hiçbir hukuki mecburiyetimiz olmamasına rağmen- önünüze koymaya hazırız.

Bu ihalelerde fazladan para alınmışsa, alınan paralar herhangi bir belediye yetkilisine ulaştırılmışsa kanunun verdiği her türlü cezaya açığız. Ancak böyle bir şey olmamışsa iftira atanlar utanıp, halka yalan söylediklerini bir basın toplantısıyla söyleyebilecekler midir? Yoksa utanmazlıkla görevlerine devam edebileceklerini mi zannediyorlar?

İyi olduklarını zannedenler, halk için uğraştıklarını iddia edenler, Ürgüp’teki arsa ihalelerinde kimin hangi arsayı hangi fiyata aldığını, muammen bedel ile gerçekleşen satış rakamı arasındaki farkı neden açıklayamıyor? Herkese açık bu satış işleminde belediye ve halkımız zarara uğratılmışsa neden dava açmıyorlar?

Bu arsalar daha fazla eder diyorlarsa dürüstçe bunu ilan ettikleri takdirde, aradaki farkı belediyeye vermek kaydıyla arsaları kendilerine satma teklifimizi değerlendirmek isterler mi? Böylece hem kendileri hem de belediye kazanabilir. İyi olmanın ve halkçılığın namusu gereği yapacaklarını merakla bekliyoruz.

“İmam Hatip menşe’li” “Nevşehirli olmayan biri” gibi nefret ifadeleri ülkemizi yönetmeye talip olanların dili midir?

Türkiye’yi yönetmeye talip olan partilerin il başkanları ülkede her ilin kendi ihalesine girmesi gerektiğine gerçekten inanıyor olabilir mi? Ne yapacaksınız, ilimiz dışındaki Nevşehirlileri ve firmalarını geri mi çağıracaksınız? Nasıl bu kadar düşüncesizce konuşabiliyorsunuz?

Yaptığımız işlerde malzeme alımının ne kadarı ilimiz içindeki esnaftan ne kadarı civar illerden gerçekleştiği muhasebe kayıtları ve banka hesaplarımızdan izlenebilir. Görmek ister misiniz?

İhale tecrübesi bizden çok daha iyi olan değerli il başkanı, bütün ihalelerimiz, tekliflerimizi, kar oranımızı ve dahi hesaplarımızı incelemekte özgürdür! Kendisi bu işleri unutmuşsa bildiği tanıdığı kişi ya da firmalardan yardım alarak bu ihalelerde fahiş fiyat tespit edebilecekse kapımız açık. Tek şartımız iddia ettiği kanunsuzlukları bulamadığında bunu çıkıp açıklaması ve istifa etmesidir. Böylece halka hizmetin yalan ve iftirayla yapılamayacağını kanıtlamak gibi tarihsel bir görevi yerine getirmiş olacaktır.”