Proje kapsamındaki illere ziyarette bulunan İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt, Nevşehir Vali Yardımcısı Kağan Mekan Çeviren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Şube Müdürü Ömer Nair, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan, Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sevinç Atılgan, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İlyas Acar, Ahiler Kalkınma Ajansı Nevşehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hatice Arslan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cesur Pehlevan, NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, NEVÜ Sanat Koleksiyonu Müdürü Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik, Milstone Cave Suits ve Millocal Restaurant Yöneticisi Zümrüt Karaduman, Avanos Çömlek Atölyesi Kurucusu Şaban Topuz, Güray Müzesi Müdürü Uğur Cankurt, Ebru Sanat Evi Kurucusu Güler Somtürk, Tık Tık Kadın Emeği Temsilcisi Sevil Halıcı Ayhan, Tash Takı Kurucusu Ayhan Ayhan, Ressam Hatice Abalı, Ebru Sanatçısı Naile Bozkurt, Seramik Sanatçısı Selma Sukayar Varol, Foto Muhabiri Coşkun Aral ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde proje hakkında bilgi paylaşımı yapıldı ve bölgede sanat faaliyetlerinin gelişmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Proje hakkında bilgi verdiği sanatçılara yapılacak çalışmalardan bahseden İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt, amaçlarının kadınların yerel kültür politikalarının oluşturulması süreçlerinde etkin rol almaları, sanat platformlarının demokratik katılım hakkının yaygınlaştırılması ve genç kadın sanatçıların güçlendirilmesi olduğunu söylerken, proje kapsamında ‘Sanat Elçileri Seçim Kurulu’ tarafından gerçekleştirilecek seçim süreci için başvuruların 1 Ekim 2021’de tamamlandığını ve gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını belirtti.

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ile yürütülen “Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi” projesi kapsamında İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yaklaşık 600 bin TL’lik hibe desteği alan İyilik İçin Sanat Derneği tarafından Mardin, Van, Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Nevşehir ve Sivas illerinden seçilecek ikişer kadın sanat elçisi İstanbul'da 5-8 Kasım 2021 tarihlerinde 4 gün sürecek Sanat Elçileri Eğitmen Eğitimi’ne katılacak.

Eğitmen eğitimi alan genç sanatçılar, daha sonra İyilik İçin Sanat Derneği’nin gözetmenliğinde geldikleri illere dönerek 15 kadın sanatçıya eğitim verecek. Eğitime katılan Sanat Elçileri ile kurulacak Türkiye Genç Kadın Sanatçılar Platformu, aldıkları eğitimler ışığında kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile sanat ortamının gelişimine katkı sağlayacak.