Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından finanse edilen ve Nevşehir Ziraat Odası Başkanlığınca işletilecek olan “KOP Çerezlik Kabak Eleme Sınıflandırma ve Paketleme Tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya ve davetliler katıldı.

Milletvekili Açıkgöz, yaptığı konuşmada, tesisin önemine dikkati çekerek, “Coğrafi işaretli ürünlerimizden marka değerimiz kabak çekirdeğinde üretimde 1. sırada yer alan Nevşehir, üreten, büyüyen ve gelişen bir şehirdir. Tesisimiz hayırlı olsun. İlimizin üretimine, katma değerine ve istihdamına da katkı sağlayacaktır. Ülkemizde, yıllık çerezlik kabak üretiminde 2020 yılı TÜİK verilerine göre 1. sırada olan Nevşehir’imiz son beş yılda yukarı yönde üretim sağlamaya devam ediyor. Bu üretimde emektar çiftçimize ve işletmelerimize teşekkür ediyoruz.  20 yıldır üreten çiftçimizin ve katma değer sağlayan sanayicimizin destekçisi olan AK Parti, üreticisinin her şartta yanında olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran da "İlimizin üretimine ve istihdamına katkı sağlayacak olan tesisimiz hayırlı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından tesis, katılımcılar tarafından açıldı.

Protokol üyeleri tesisi gezerek bilgi aldı.