Son yıllarda yaşanan ve toplumsal sorunların temelinde yatan, ailelerin parçalanmasına, kadınların ve çocukların hayatlarına mal olan kadına yönelik şiddet konusunda  toplumsal duyarlılığın artması ve problemlerin sona erdirilmesi için, ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir´de de kamu kurum ve kuruluşlarla,  kadınların oluşturduğu çeşitli sivil toplum örgütlerinde çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda kurumsallaşan mekanizması ile hizmete kazandırıldığı 2014 yılından beri etkin bir rol oynayan Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi, Nevşehir merkez ve ilçelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde, kurs ve okullarda bilgilendirme seminerleri de gerçekleştiriyor. 

2 yılda 637 danışanı olan merkez, 2016 yılı içerisinde 148 Kadın ve 110 Çocuk danışana, toplamda 925 seans psikolojik destek hizmet sağladı. Merkezde hukuksal destekten de 4 kadın yararlandı. 

EĞİTİM SEMİNERLERİ HIZ KESMİYOR

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi olarak yine bu yıl içerisinde  İl Müftülüğü ile yapılan işbirliği kapsamında il merkezindeki 26 Kuran-ı Kerim Öğrenme merkezindeki öğrencilere yönelik olarak, “psikolojik desteğin tanımı, çocuk istismarını önleyici yaklaşımlar ve olumlu ebeveyn tutum ve davranışları ve Çocuk İstismarı ve Şiddet Karşısında başvurulacak yerler” konusunda bir dizi seminer düzenlendi. 

Merkezdeki bu çalışmalara ilave olarak da eğitim-öğretim yılı içerisinde ilçelerde de  44 Kuran-ı  Kerim Öğrenme Merkezi´nde de bu eğitim çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu eğitim çalışmalarında   417 kadına ulaşılırken, seminerler ve danışan kadınlar toplamında da 1076 kadın ve çocuğa ulaşılarak,  Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi´nin çalışmalarına ilişkin bilgiler aktarıldı.

Hedefleri doğrultusunda eğitim çıtasını yükseltmeyi hedefleyen Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, geçen yıl içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan merkez ortaöğretim ve liselerde de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Şiddet ve Türleri, Çocuk Hakları, Aile içi İletişim konularında da  bilgilendirmelerde bulunularak seminerler verildi. Bu yöndeki çalışmaların ilçelerdeki ortaöğretim ve lise öğrencilerin yanı sıra veliler için de çalışmalara başlanıldı. 595 öğrenci ve velilerine seminer veren merkez, bu yöndeki çalışmalarını 2017 yılında da sürdürecek.

Öte yandan Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Merkezi´nde eğitim gören özel insanlarımıza ve ailelerine yaşadıkları sorunlar ile baş edebilme, toplumda engellilik anlayışı, ebeveynlerin engelli çocuk iletişimleri hakkında düzenli aralıklarda bilinçlendirilmesine yönelik semineler,  Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi uzmanlarınca halen devam etmektedir.

/images/haberler/resimler/2017-1/4/0924230937388.jpg