Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile müştereken imzalanan "Kadın Kooperatifçiliği İşbirliği Protokolü" kapsamında ortakları kadınlardan oluşan Gülşehir İlçesi S.S. Yeniyaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Göreme Kasabasında faaliyet gösteren S.S. Göreme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi yönetim ve üyeleri Göreme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine ait restoran işletmesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda bir araya geldi.

Toplantıda İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş ve teknik elemanlarında katılımıyla bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kadınlardan oluşan üyeler bir araya gelmekten duydukları mutluluğu ifade ederek Göreme'de açtıkları restoran işletmesinin başarılı olmasının kendilerine cesaret verdiğini ifade ettiler.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş; S.S. Yeniyaylacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Melek Özdemir ve üyeleri, S.S. Göreme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Turgut ve üyeleri ve S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz ile yaptığı görüşmede kadın işgücünün ekonomiye kazandırılması, yerel ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi ve katma değerinin artırılması için kadın kooperatiflerine gerekli önemi ve desteği vereceklerini ifade etti.