Eylem Planı kapsamında bulunan 6 ana başlıktan biri olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ana başlığındaki Stratejik Öncelik 4.1: Kentte yaşayan tüm bireylerin kadına yönelik şiddet, erken evlilikler, kadın ve çocukların insan hakları konusunda farkındalıklarının artırılması adı altında çalışmalarına eğitim ve bilgilendirme seminerleri ile ilçelerde başlandı.

Nevşehir Valiliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi NÜKÇAM, BARO ve İl Müftülüğü iş birliği ile toplumun en önemli olan unsurlarından olan muhtarlara, imamlara, okul müdürleri ve bunların yanı sıra nüfus müdürlüğü ve personellerine, evlendirme birimi personellerine toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve erken evlilikler ve aile ve dinde kadın konularında bir buçuk aylık bir sürede eğitim verilecek.

Nevşehir Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Eşitlik Birim Sorumlusu Şermin Açıkgöz koordinasyonunda, Nevşehir Barosu’ndan Av. Sema Yurtbilir Yavuz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Leyla Kahraman ve İl Müftülüğü Uzman Vaiz Uğur Kuru tarafından, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve erken evlilikler konuları, bunların hukuki ve 6284 sayılı kanunun kolluğa verdiği yetkiler ve uygulama esasları ve dinde kadın ve aile birliği hakkında bilgileri katılımcılara anlatıldı.