Nevşehir Valiliği tarafından başlatılan Nevşehir İli Ağaç Varlığını Artırma ve Çevreyi Koruma Faaliyetleri kapsamında hayata geçirilen “Tohumdan ağaca” kampanyası çerçevesinde Kapadokya’da vadi temizliği yapıldı.

Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinden başlayıp Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünde biten Meskendir Vadisi’nde, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener’in ve gönüllü gençlerin katıldığı temizlik kampanyasında çöp toplandı.

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Vali Becel, “Tohumdan ağaca” projesi kapsamında Meskendir Vadisi’nde gençlerle yürüyüp temizlik yaptıklarını söyledi.

Toplumda temizlik bilinci oluşturmak istediklerini belirten Vali Becel, “Projedeki amacımız ilimizdeki orman varlığını artırmak. Maalesef ilimiz orman varlığı açısından Türkiye’deki en fakir illerden bir tanesi. Yüzde 2,8 civarında. Yapacağımız çalışmayla 1370 dekardan büyük bir alanda 131 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Merkez ve 7 ilçede 8 orman oluşturmak istiyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimiz için vadilerimiz vazgeçilmez yerler. Vadilerimizde de yürüyüş yaparak çevreye duyarlı olmamız gerektiğini gençlerimize anlatmak istiyoruz. Daha yeşil bir Nevşehir ve Kapadokya için yola çıktık.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Savran da, “Nevşehir’in yeşil alan açısından fakirliği çok üzücü. Belediye olarak sadece orman alanları değil kent merkezinde de uygun olan her yeri ağaçlandırma planımız var. Yeşil alanlarımızı hızla artırıyoruz.” dedi.

Etkinlik sonunda Vali Becel tarafından temizliğe katılan gençlere tohum dağıtıldı.