Çalıştay; Prof.Dr. Nuray Sivritepe ve Prof.Dr. Cihat Türkben (Uludağ Üniversitesi), Prof.Dr. Cafer Gençoğlan (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi), Prof.Dr. Ferit Tuğranlı (Ege Üniversitesi), Prof.Dr. Zeki Kara (Selçuk Üniversitesi), Prof.Dr. Rüstem Cangi (Gaziosmanpaşa Üniversitesi), Yrd.Doç.Dr. Davut Soner Akgül (Çukurova Üniversitesi), Doç.Dr. H.İbrahim Oğuz, Doç.Dr. Oktay Erdoğan, Yrd.Doç.Dr. Osman Gökdoğan ve Yrd.Doç.Dr. Feyza Kıroğlu Zorlugenç, Arş.Gör. Hasan Tatoğlu ve Süleyman Emir İşgüzel (Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi), Feyra Taşcı (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) Okan Yılmaz ve Dr. Cengiz Özcan, Recep Eroğlu, Hüsnü Baş, Yücel Kesen, Ayşe Koca  ve Betül Eroğlu, (Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü), Hüseyin Altınışık (Nevşehir Ziraat Odası Başkanlığı), Tamer Uysal, Ahmet Semih Yaşasın ve Mehmet Ali Kiracı (Tekirdağ Bağcılık AE), Dr. Fadime Ateş ve Metin Keskin (Manisa Bağcılık AE)´den oluşan düzenleme ve çalışma grubu ile ilimizde bağcılık ürünleri ve pazarlaması alanında faaliyet gösteren Özel Şirket Temsilcileri, il/ilçe teknik personelleri ve önder çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.       

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ; "Nevşehir´de Bağcılık Kültürü, Üzüm Çeşitleri, yıllara göre Ekili/Dikili Bağcılık Alanı ve Üretim Miktarlarına ilişkin istatistikler ve Bağcılık Sorunları" hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Çalıştayda; Nevşehir´de Bağcılık ve Sorunları, Sofralık Üzüm Yetiştiriciliği, Nevşehir İli Üzüm Çeşitleri, Organik Bağcılık, Bağcılıkta Bitki Besleme ve Gübreleme, Bağcılıkta Terbiye ve Budama Sistemleri, Bağlarda Örtü ve Gölgeleme Uygulamaları, Bağcılıkta Sulama ve Otomasyon Uygulamaları, Bağ Zararlıları ve Mücadele Yöntemleri, Bağ Hastalıkları ve Mücadelesi, Bağ Tesislerinin Projelendirilmesi, Üzümlerde Kurutma Yöntemleri, Bağlarda Salamuralık Yaprak Üretimi, Bağcılık ve Agro-Turizm, Islah ve Çeşit Geliştirme,  Yetiştirme Teknikleri ve Mücadele ve Türkiye Bağcılığında Ekonomik Durum Analizi konularında beş ayrı oturum düzenlenerek, konular ayrıntılı olarak değerlendirildi.

Çalıştay sonunda; Çalışma ve Düzenleme Grupları tarafından, Nevşehir Bağcılığında tespit edilen sorunlar ve bu sorunların çözüm önerileri belirlendi. Çalıştay Raporunun, yayınlanmasına müteakip ilgili kurumlar, kuruluşlarla ve kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.