Uçhisar Belediyesi tarafından Uçhisarlı kadınların istihdam edilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl hizmete açılan Kadıneli restaurant düzenlenen program ile birinci yılını kutladı. Uçhisar Kadıneli restaurantın birinci yılını kutlama programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş´ın eşi Songül Aktaş, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma KıdemliAlbay Ramazan Akça, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici, Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bayram Ekici ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan Uçhisar Kadıneli restaurantın bugünlere gelmesinde destek veren herkese teşekkür ederim dedi. Karaaslan, “Bu tür organizasyonlar zaten tek kişiyle, tek grupla, tek zümre ile oluşabilecekler şeyler değildir. Uçhisarlıların sahip çıkması, kadınlarımızın sahip çıkması, erkeklerimizin sahip çıkması ve Kapadokya bölgesinde ki bütün turizmci kardeşlerimizin sahip çıkması neticesinde bu noktaya gelebildik.

Burada katkısı olan bütün kardeşlerime haklarını helal etmelerini istiyorum ve bundan sonra ki seyrimizde de birlikte hareket edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Vali İlhami Aktaş´ın eşi Songül Aktaş ise yaptığı açıklamada Türkiye´nin her yerinde kadınlara özgü böyle yerlerin artmasını diliyorum dedi. Songül Aktaş, “Böyle bir organizasyonu Nevşehir´in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldemizde yapılasından dolayı çok mutluyuz.

Hanımlarımız böyle yerlere ihtiyaç duyuyorlar. O yüzden bu tür yerlerin daha da gelişerek her yerde kadınlara özgü bu tür faaliyetlerin yapılmasını diliyoruz. Emeği geçen herkese bu tür faaliyetlere destek verdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
Kadıneli Resturant müdürü Gülten Güler´de yaptığı açıklamada görülüyor ki kadın isterse her şeyi yapar ifadelerini kullandı. Güler, “Uçhisar Kadıneli Restaurantın birinci yılını hep beraber kutladık. Görülüyor ki kadın isterse yapamayacağı hiç bir şey yok. Bunu bir kere daha tüm ülkemize göstermiş olduk. Zaman zaman burada 70 tane kadının üretim yaptığını ve kazanç sağladığını düşünürsek bu çok ciddi bir rakam. 70 tane kadın istihdam ediliyor burada.

Ve kadın isterse her şeyi yapar” şeklinde konuştu.Uçhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Özge Önderoğlu Akkuyu ise yaptığı açıklamada,”Kadınların en önemli unsur olduğu toplumumuzda birliktelikleri ve beraberlikleri sayesinde yoktan var ettikleri bir oluşumun birinci yaşını kutladık. Onların gücüyle bundan sonra ki süreçte de devam edeceğiz. Dünde kadına şiddete hayır günü idi. Tam akabinde ertesi gün böyle bir programı organize ettik. Aynı zamanda öyle bir mesaj verdik topluma. Kadınların gücünü bu şekilde ne anlam taşıdığını, neler kattığını göstermiş olduk” diye konuştu.

 

/images/haberler/resimler/2016-11/28/0847170506849.jpg

 

 

/images/haberler/resimler/2016-11/28/0847452252935.jpg