Aylardır Nevşehir kamuoyunun büyük bir merakla ulusal TV kanallarından takip ettiği Nezen Germiyan davasında geçen süre içerisinde genç kızın kim ya da kimler tarafından, neden öldürüldüğü bir türlü net olarak ifade edilememiş, soruşturma çevresinde adli makamlarca gizlilik kararı alındığı ifade edilmişti.

Kamuoyunda kirliliği yaşanan olayla ilgili alınan bilgilere göre 7 kişi halen tutuklu. Bu tutuklular arasında kimlerin genç kızın gerçek faili ya da failleri arasında yer aldığı ise bilinemiyor.

İşte adeta arapsaçına dönen Nezen Germiyan davasına Nevşehir?de kadın sivil toplum kuruluşları arasında en etkin rol oynayan Kapadokya kadın dayanışma derneği müdahil olacak. Kapadokya kadın dayanışma derneği başkanı Hayriye Demirbilek, önümüzdeki günlerde başlayacak olan dava sürecinde Nezen Germiyan davasına dernek avukatları aracılığıyla müdahil olacaklarını açıkladı.

Bu olayın ilimizde yaşanan kadın cinayetleri ve kadınlara uygulanan fiziksel taciz açısından önemli olduğuna işaret eden Kapadokya kadın dayanışma derneği başkanı Demirbilek, dernek yönetimi olarak dava sürecini dikkatle izlediklerini de sözlerine ekledi.