Geçtiğimiz günlerde Kapadokya bölgesinin bir çok merkezinde seyyar satıcıların kayıt dışı olarak çalıştırıldığını gündeme getirmiştik. Konuyla ilgili Uçhisar belediye başkanı Ali Karaaslan´ın çözüm odaklı yaklaşımıyla birlikte belde de bu sorunun ortadan kaldırılması planlanıyor. 

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan Kale ve Kesek Meydanı´nda faaliyet gösteren işyeri sahipleriyle istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya belediye meclis üyeleri ve belediye personeli de katıldı. 

Toplantıda Uçhisar Kalesi´nde faaliyet gösteren işyeri sahiplerinin talepleri ele alındı. Esnafı tek tek dinleyen ve değerlendirme için notlarını alan Başkan Karaaslan, “sizler Uçhisarımız´ın yıllardır aktif olarak, en işlek bölgesinde faaliyet gösteren ve kasabamızı yerli yabancı ziyarete gelen misafirlerimizle birebir iletişimde olan arkadaşlarımızsınız. Dolayısıyla turizm açısından Kale ve Kesek Meydanı´nda oluşan sorunları ve çözümleri konusunda, yerel yönetim olarak sizleri dinlemeden karar almamız söz konusu bile olamazdı. Bu toplantı sonunda çıkan kararlarımız doğrultusunda hep birlikte hareket etmemiz gerekir. Çözümleri birlikte kararlaştırıp, birlikte uygulamalıyız.”diye belirtti. 

Toplantı sonunda yıllardır uygulanması planlanan ve uygulanamayan bazı konular da ele alındı. Başkan Karaaslan, Kale ve Kesek Meydanı esnafıyla birlikte Uçhisar Kalesi´ne gelen ziyaretçiler için Kale ve Kesek Meydanının araç trafiğine kapatılmasını karara bağladı. 

Ayrıca Uçhisar Kalesi ziyaret saatlerinin sabah 07.00´den akşam ezanı okunduktan 30 dk. sonraya kadar açık olması, Uçhisar Kalesi arkasındaki restoranın tekrar faaliyete geçirilmesi, Kale etrafında bulunan seyyar satış tezgahlarının belediye tarafından uygun bir düzende, ahşap büfeler üretilerek, ziyaretçilere engel olmayacak şekilde, kira karşılığı yeniden bir düzen sağlanması, Kale ve Kesek Meydanı´nın ışıklandırılması, Kale ve Kesek Meydanı´nda bulunan işletmelerin çöplerinin alınmasında yeni bir düzenleme yapılması konusunda kararlar alındı.