Kararmaz, yaptığı açıklamada, “15 Temmuz gecesi başarısız olan iç ve dış mihraklar şimdi de Türkiye´yi karıştırmak için siyasi suikast ve bombalı eylemlerden medet ummakta” dedi.

Türkiye´de sağlanan birlik ve beraberlik görüntüsünün, Türkiye´nin ilerlemesini istemeyen ABD, Avrupa Birliği ve Rusya´yı rahatsız ettiğini söyleyen Kararmaz, “Bu birliği bozmak için bu güçler yeniden düğmeye bastı. Ancak Türkiye´nin birliği hiçbir şekilde bozulmayacaktır. 15 Temmuz gecesi devletimize ve askeriyeye yapılan darbede Türkiye Cumhuriyeti´nin ve TSK´nın zayıflatıldığı sanılmıştır. Ancak bilinmelidir ki geçmişimizde de olduğu gibi eli silah tutan her Türk kadını ve erkeği TSK´nın birer mensubudur. Ve devletin bölünmez bütünlüğünü korumak için can vermeye hazırdır. Bizim Türkiye olarak hiçbir ülkenin aklına ihtiyacımız yoktur” diye konuştu.

Açıklamasında Kılıçdaroğlu´na yapılan saldırıyı da kınayan Kararmaz, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez ve Kılıçdaroğlu´na geçmiş dileklerini iletti. 

Cizre´de yapılan saldırıya da değinen Kararmaz, FETÖ´ye yapılan operasyonların PKK´ya da yapılması gerektiğini ifade ederek, 15 Temmuz´dan sonra saldırılarına hız veren PKK bugün Cizre´de 11 vatan evladını daha şehit etmiştir. Bu şehitlerin intikamı kısa sürede alınmalı ve bu terör örgütünün de üzerine FETÖ kararlılığıyla gidilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kararmaz, şehitlerin yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.