Temel atma töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Parklarıyla, oto parklarıyla, yeşil alanlarıyla, meydanlarıyla, klasik TOKİ mantığındaki çok katlı binalar değil, en fazla 4 artı 1 kattan oluşan muhteşem bir proje olacak.” dedi.

Projenin Türkiye’de örnek olacağını belirten Arı, “1 buçuk yıldır hem şehrin kronik sorunlarını hem ihtiyaçlarını hem de verdiğimiz sözleri yerine getirme gayretinde olduk. Bu şehrin fiziksel değişime ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Nevşehir’i turizme açacağımızı söylemiştik ama önce turizme açılacak hale getirmemiz gerektiğini de ifade etmiştik. İşte bu nedenle şehri güzelleştirmek, alt ve üst yapı sorunlarını gidermek için çalışmalarımızı hızlandırdık.” diye konuştu.

10 etaplık bir projenin ilk etabına başlandığını kaydeden Arı, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm bu şehirde gerçekleşecek. Planlarınızı ona göre yapın demiştik. Şükürler olsun bugün gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu bir başlangıç. Toplam 294 bin metrekarelik bir alan. 5 tane mahalleyi kapsıyor. 3 mahalle merkez 2 mahalle de kısmen. Burası birinci etap. 10 etaba ayırdık. İkinci etap ile alakalı yıkıma da başlıyoruz. İnşallah şehrin kaderinin değiştiği işlerden bir tanesi olacak.”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe de 15 yıllık kronikleşmiş sorunun çözüleceğini ifade ederek, şunları söyledi: “10 etaplık bölümünün ilk etabının temelini atıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında kalkınma yerelden başlar anlayışıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başına geçmişti. Kalkınmanın yerelden başlayacağının önemini görüyoruz. Türkiye’deki 81 il ve ilçeler bu anlayışı görerek yaşamış durumda. 15 yıl önce büyük bir köy görünümünde bir şehirde yaşıyorduk. Ama AK Parti iktidarıyla başlayan hizmet atağı Nevşehir’i tanınmaz hale getirdi. 15 yıl önce ve şimdi görenler şehri tanıyamıyor.”

Milletvekili Mustafa Açıkgöz de şöyle konuştu: “Nevşehir’in iki kronik sorunu vardı. Bir tanesi Nevşehir Kalesiydi, burası turizme kazandırılarak şehrin çehresi değişti. Her seçim döneminde karşımıza gelen Karasoku projesi de bugün itibariyle ortadan kalkmış olacak. Şehirlerin yeni merkezleri olması gerekiyor. Yeni yaşam alanları oluşması gerekiyor. Nevşehir’in fiziki değişimi de güzel oluyor. Şehrin kaderinin değişmesi için çok güzel bir proje. Şehrimize hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından projenin temeli Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Milletvekilleri Açıkgöz ve Menekşe, Belediye Başkanı Arı ile AK Parti İl Başkanı Rauf Yanar tarafından atıldı.