Mevsim sıcaklıklarının ve yağışlarının normalde seyrettiği Nevşehir’de Kapadokya bölgesini  gezmeye gelen bir grup Hindistanlı turist, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından mahsur kaldıkları bölgeden kurtarıldı.

Nevşehir merkez ilçe başta olmak üzere tüm köylerde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu kapsamda kış aylarını fırsat bilen bir grup Hindistanlı turist merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesi kale bölgesini gezmeye geldi. Burada yoğun kar yağışı ile mahsur kalan turistler Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri tarafından mahsur kaldıkları bölgeden kurtarıldı. Hindistanlı turistler İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti.

Öte yandan yoğun kar yağışının devam ettiği Nevşehir’de merkez ilçeye bağlı köyler başta olmak üzere Kapadokya bölgesinde Uçhisar ve  Göreme  beldesi ile Acıgöl  ilçesine bağlı Topaç ve Kurugöl, Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köylerinde yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, vatandaşların yollarda oluşan herhangi bir olumsuzluk durumunda 0 384 215 10 11 ve 0 532 772 03 66 numaralı telefonlara bildirimde bulunabileceği ve bölgede kapalı köy yolunun bulunmadığı bildirildi.