Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker, 11 Temmuz 1995 günü Sırp askeri tarafından 8 bin 372 Boşnak sivilin acımasızca katledildiği Srebrenitsa Katliamının 23. yıldönümünü andı.

Sırp komutanlar ve Sırp askerlerine tepkisini dile getiren Ocak Başkanı Ali Türker, katliamda, parmağı olan bütün kirli yüzlere de lanet okudu.

Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker’in açıklaması şu şekilde oldu;  “Tarihe koskoca bir kara leke olarak geçen 11 Temmuz 1995 günü, ismini anmak dahi istemediğimiz Sırp komutanlar ve Sırp  askerleri tarafından yüzlerce kadın ve küçücük kız çocuklarına tecavüz edilip, en az 8 bin 372 Boşnak sivilin acımasızca katledildiği, Avrupa'nın en büyük toplu katliamı ve yüz karası olan Srebrenitsa Katliamının 23. hüzünlü yıldönümü içindeyiz. Katliamda hayatını kaybeden Boşnak halkına yüce Allah'tan rahmet, katliamda, parmağı olan bütün kirli yüzlere lanet ve her iki cihanda en büyük azabı dileriz. Küçük masum yavruların, ürkek kadınların ve biçare sivil halkın kanı ellerinde olan kim varsa eli kurusun!”