Nevşehir´de en uzun süreyle görev yapan İlçe kaymakamları arasında yerini almasının yanında önce Hacıbektaş ilçesinde daha sonra ise Avanos ilçesindeki istikrarlı, güvenilir ve devlet adamlığı ile dikkati üzerine çeken Mustafa Eldivan´ın Avanos ilçe kaymakamlığının ardından İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığına atanması büyük sevinç yarattı.

İlimizde bulunduğu süre içerisinde gerek halkla ilişkileri, gerekse görev yaptığı makamlarda gösterdiği başarılı yönetimi ile parmakla gösterilen isim olan Mustafa Eldivan´ın İller idaresindeki bu görevinin ardından daha önce de bi çok örneğine rastlandığı gibi buradan Valilik görevine yükselebileceği konuşuluyor.

İl Özel idaresinde görevde bulunduğu süre içerisinde de son derece başarılı bir yönetim sergileyerek il özel idaresi kaynaklarının Nevşehir için önemli kazanımlar elde etmesini sağlayan Mustafa Eldivan´ın bu başarısı Nevşehirlileri de gururlandırdı.

Mustafa Eldivan, 12.04.1972 tarihinde Kayseri de doğdu. Ortaöğrenimini İncesu Lisesinde, Lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 

05.01.1999 da Çorum Kaymakam Adayı olarak görevine başladı. Sırasıyla Mecitözü, Gülnar, Kıbrıscık ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Dokuz ay süreli mesleki ve lisan eğitimini İngiltere´nin Nottingham şehrinde Nottingham Üniversitesinde tamamlayan Eldivan, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde "6-7 Eylül Olayları Işığında Türkiye´nin Azınlık Politikası ve Yansımaları" konusunda da yüksek lisans çalışması yaptı.

Kemaliye, Doğanşehir, Hacıbektaş ve Havran Kaymakamı olarak görev yapan Eldivan 29.08.2012 tarihinde Avanos Kaymakamı olarak göreve başlamıştı. Mustafa Eldivan, 04.03.2016 tarihli bakanlık onayı ile Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine Vekaleten atanmıştı.