14 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) organizasyonuyla bölgemize gelen 49 büyükelçi, konsolos ve misyon temsilcilerinden oluşan 200 kişilik kafile Kaymaklı’da bulunan Yeraltı Şehrini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası konuklar Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma tarafından konakta ağırlanarak kendilerine çay- kahve ve Kaymaklı’ya özgü olan Kuru Kaymak ikram edildi.

Kültürel etkinlikler kapsamında Kaymaklı Belediyesi ile Bulgaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile ortaklaşa “UNESCO Koruma Altındaki Kültürel Miras” resim sergisi açılması yönünde karar verilmiş ve bu karar doğrultusunda Kaymaklı’ya gelen Büyükelçi Nadezhda Neysky, Bulgaristan Kültür Bakanı Yardımcısı Amelia Geşeva ve İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov Belediye Başkanı Halit Elma tarafından kabul edildi.

Kaymaklı Belediyesinin de paydaşlar arasında bulunduğu 2. Uluslararası Kapadokya Kültürel İmece Festivaline katılmak üzere bölgemize gelen 41 ressam ile Yunanistan’dan katılan Pespoina Bougioukmanou, Papandreou, AB Uzmanı Derya Sevinç, Müzisyen Aylin Aydın, Çello Sanatçısı Pelin Odabaşı, Opera Sanatçısı Burak Bilgili ve talya’dan piyanist Vincenzo De Lucia Belediye Başkanı Halit Elma tarafından Kabul edildi.

Bala Kaymakamı Mithat Can Kutluca ve Bala Belediye Başkanı Arif Kaplan Kaymaklı Belediyesini ziyaret etti.

Başkan Elma, daha önceki yıllarda Derinkuyu İlçesi Kaymakamlığı yürüten Mithat Can Kutluca’ ya ve Belediye Başkanı Arif Kaplan’ a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Toplumsal konularda duyarlılık oluşturmak adına çalışmalar yürüten “Kayseri Buluşmaları Platformu” Başkanı Ali Karagöz ve üyeleri, Belediye Başkanı Halit Elma’yı ziyaret ederek Kaymaklı hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

İsviçre Yerel Yönetim Meclis Üyeleri Kaymaklı Belediyesini ziyaret ettiler ve Belediye Başkanı Halit Elma konukları makamında kabul ederek kendilerine Kaymaklı hakkında bilgi verdi.