Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Orhan Düzgün, 28 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete´de yayınlanan İçişleri Bakanlığı´nın 2015/398 sayılı Kaymakam ve Vali Yardımcıları Kararnamesi ile İzmir Çiğli Kaymakamlığı görevinden Kayseri Vali Yardımcılığı´na atanan Arı´yı makamında kabul ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Arı, 1967 yılında Sivas´ta doğdu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden mezun olan Kaymakam Arı, 1989 yılında kamu hukuk alanında yüksek lisansa ve Ankara Barosunda avukatlık stajına başladı.

Avukatlık stajını 1990´da tamamlayan ve Çanakkale´ye kaymakam adayı olarak atanan Vali Yardımcısı Arı sırasıyla İzmir- Seferihisar, Afyon-Başmakçı, Antalya-Kale (Demre), Antalya-Gazipaşa Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. İngilizce öğrenmek amacıyla 1992´de İngiltere´de bulunan Vali Yardımcısı Arı, 1993 yılında Konya-Ahırlı ve Burdur-Tefenni Kaymakam Vekilliği görevlerini de yaptı.

Vali Yardımcısı Arı, 1994 yılında kaymakamlık kursunu tamamlayarak asaleten Sakarya-Karapürçek ilçesine Kaymakam olarak atandı ve sırasıyla Malatya-Kale Kaymakamı, Ağrı Vali Yardımcısı, Nevşehir Vali Yardımcısı, 2003-2008 Hukuk Müşavirliği (Bilgi İşlem Daire Başkanlığında e-İçişleri ve İl Özel İdareleri Muhasebe sistemi proje yöneticiliği) görevlerinde bulundu. Manisa-Gölmarmara Kaymakamlığı ve sonrasında İzmir Çiğli Kaymakamı olarak görev yapan Vali Yardımcısı Arı, 28 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete´de yayınlanan 2015/398 sayılı İçişleri Bakanlığına ait atama kararı ile Kayseri Vali Yardımcılığı görevine atandı.