Başkan Keçeci yaptığı açıklamada; “COVID-19 ile mücadele ettiğimiz bugünlerde, laboratuvarlara kapanarak hayatları kurtaracak aşı ve serum üretmek için olağan üstü gayret gösteren Veteriner Hekim kökenli virolog akademisyen meslektaşlarımız olmak üzere; ülkemiz genelinde yaklaşık 35 bin meslektaşımız veteriner halk sağlığı, hayvan sağlığı, hayvan refahı, çevre sağlığı, gıda güvenliği ve sınır aşan hastalıklar konusunda ülkemizin en ücra yerlerinde mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapmaya ve katkı vermeye devam etmiş ve etmeye de devam edecektir.

Bu hizmetler sırasında gerek çiftlik hayvanlarına, gerekse evcil hayvanlara müdahale edilirken halkımız ile yakın mesafelerde bulunma söz konusu olmaktadır. Bu durum hem Veteriner Hekimler, hem de hayvan sahipleri için ciddi manada risk oluşturmaktadır. İşletmelere ve hanelere tek tek uğranılması bu riskleri daha da artırmaktadır.

Başkan Keçeci açıklamasının devamında; Nitekim Veteriner Hekimlerden COVID-19’a yakalananların sayısı artmış, hayatını kaybedenler olmuştur. Bu çerçevede Nevşehir Veteriner Hekimleri Odası olarak, söz konusu COVID-19 aşısının uygulanmasında; kamuda, özel sektörde ve mesleğini serbest olarak veteriner halk sağlığı, hayvan sağlığı ve salgın döneminde en stratejik öneme sahip olan gıda sektöründe görev yapan Veteriner Hekim meslek gurubunun öncelikli ve riskli gurup olarak değerlendirilerek ilk etapta aşılanması, COVID-19 enfeksiyonun bulaşma riskinin azaltılmasına ve söz konusu salgının eradikasyonuna önemli ve ciddi katkılar sağlayacaktır.” dedi.