“Görevli Kartı” Basın Kartı ve Polis Kimliğinin Önüne Geçti.

“Lanet Olsun Sizin Gibi Basına” Bu hamaset dolu sözler, Neşet Ertaş gibi gönül kırmamayı şiar edinmiş, diliyle sevgi ve barışı sulamış bir GÖNÜL ADAMI’nı andığımız Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivalinde yankılandı.

“Lanet Olsun Sizin Gibi Basına”

Gece demeden gündüz demeden mesai kavramı tanımayarak yaşananları insanlara aktarmaya çalışan, çektiği fotoğraflarla anı ölümsüz kılmaya çalışan Basın Mensupları işini yapmaya çalışırken Kurumların vermiş olduğu basın Bölümünde çalışma yetkisine dayanarak, emek sahiplerine bağırma aşağılama yetkisine kavuşmuşlardır. Bunun yaşanması Neşet Ertaş’ın manevi değerlerine gölge düşürmüştür.

Bir gün önce görevli kartı olduğu için Polisi iteleyip bağıran hadsizlere bugünde Basın Mensubu olmasına rağmen görev yapması engellemek haddi aşmaktır.

Basında Ayrımcılık

2. Neşet Ertaş Kültür Sanat Festivali, Cacabey Meydanında akşam saatlerinde Hasan Meral, Grup Makas, Deniz Toprak, Hulusi Gökmeşe ve Zara konseri ile sone eren festivalinde, Görevli kişilerin rakip kuruluşta çalışan Basın mensubu emekçimizin E devlet üzerinden Basında çalıştığına dair bilgiyi göstermesine rağmen sırf Görevli kartı olmadığı için kapı dışarı kaldı. rakip kuruluşta çalışan meslektaşımıza yapılan bu muamele de Gerekçe olarak görevli kartı olmadığı öne sürüldü. Yani GÖREVLİ KARTI, BASIN KARTININ ÖNÜNE GEÇTİ. Basın Mensubu meslektaşımız içeri alınmadığı yetmezmiş gibi birde “LANET OLSUN SİZİN GİBİ BASINA” gibi Gönül Adamını andığımız geceye yakışmayan sözler ile Basın Mensubu çalışanlarına sözler sarf edildi. Sadece işini yapmak isteyen emekçilerin hem iş yapması engellendi hem de hiç hak etmedikleri sözler ile karşı karşıya kaldı.

Festivali Takip Eden Basın Emekçisi Meslektaşımız Festivalin Son Günü Dışarda Kaldı

İlk gününden beri festivalde görev almalarına rağmen son günü kapı dışarı kalan ve uzun uğraş sonucu içeri alınan Basın Emekçisi meslektaşımız, “Görevlilerin kart olmadan içeri girmeniz imkânsız” demesi üzerine basın çalışanlarına ve basına ayrılan bölümde yerel basın dışında herkesin olması ise birilerinin verdiği yetkiler ile girdiği apaçık ortada olduğu için görmezden gelindi. Yani burası bile Torpili olana yaradı. Çocuktan tutunda, görevli dışında birileri vasıtasıyla içeri giren birçok insan yüzünden Basın adeta Kapı dışarı kaldı. Uzun uğraş sonucu kendisini içeri aldırmayı başaran meslektaşımız, içeri alındı alınmasına ama bir rezil olmadığı kalmıştı o da oldu. Hiç hak etmedikleri bir tavır ile karşılanan basın emekçisine gerekçe olarak “aynı kuruluştan iki kişi olmasanız ne olacak” cevabını veren Belediye Çalışanının yaptığı davranışının hoş olmadığını söylüyor ve bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını talep ediyoruz.

Bazı vatandaşların görev diyerek sahne alanında yer alırken, Asıl orada bulunması gereken Basın Mensuplarının dışarda kalmasının ise, Basına verilen değeri ortaya koyduğunu düşünüyor ve yapılanın çok büyük bir saygısızlık olduğunu belirtiyoruz.

13 Yaşında Ki Çocuğun Basın Ve Görevliler İçin Ayrılan Bölümde Boynunda Ki Görevli Kartı İle Ne İşi Var?

Basını küçümseyen ve insanlar içinde ses yükselterek müdahale eden görevli olan herkesi kınıyoruz. Siz basınınıza sahip çıkmak yerine Torpili olanlara sahip çıkıyorsunuz. Torpil denilen olay festivalde bile karşımıza çıkarken görevli olan vatandaşlara soruyoruz “13 yaşında ki çocuğun basın ve görevliler için ayrılan bölümünde ve boynunda ki görevli kartı ile ne işi var”?

KIRGARAT-C Başkanından Kınama

Rakip Kuruluştaki Basın Mensubu çalışanımızın aynı kuruluştan iki kişi olmasanız ne olacak denilerek içeri alınmasına müdahele edilip, içeri alınsa da bin pişman olan Basın emekçisine yapılan muameleyi kınayan Kırşehir Gazeteciler Radyocular Televizyoncular Cemiyet Başkanı Sait Yanık, “Gecesini gündüzüne katan Basın Mensubu Emekçilerine yapılan bu muamelenin hiç hoş olmadığını vurguladı”. Yerel Basına yapılan muamelenin ve Basın Mensubu Meslektaşlarımıza ve çalışanlarına söylenen bu sözlerin hiç yakışı kalmadığını belirten Cemiyet Başkanı Yanık, “Basın mensubu çalışanlarımız sadece işlerini yapıyorlar. Sanki Vatana İhanet etmişçesine rakip kuruluşta çalışan Emekçi kardeşimize yapılan bu muameleyi kınıyoruz. Bunun bir daha yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulundan Kınama

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici: Basın mensupları işini yapıyor, basın mensubu kardeşimize yapılan muameleyi kınıyoruz diyerek gece gündüz demeden çalışan Basın Mensuplarına yapılan bu muamelenin hiç hoş olmadığını vurguladı.