TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız’ın daveti üzerine Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Kubanychbek omuraliev ve beraberindeki heyet Nevşehir’e geldi.

Özel uçakla Kapadokya Havalimanına gelen Caparov ve beraberindeki heyeti, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, NTSO Başkanı Parmaksız, NTB Başkanı İbrahim Salaş, İljandarma komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Caparov, ilk olarak Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni daha sonra Uçhisar Kalesi, Göreme Açıkhava Müzesi ve Paşabağları’nı gezdi.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Parmaksız, “Ramazan Bayramı’nda TOBB Başkanımız M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz Kırgızistan ziyaretimizde, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov’u Türkiye ziyareti kapsamında Kapadokya’ya da davet etmiştik. Sayın Sadır Caparov ve beraberindeki heyetin davetimize icabet etmesinden dolayı kendilerine müteşekkiriz. Ziyaret kapsamında ikili iş görüşmeleri dışında Kapadokya’mızın eşsiz güzelliklerini Sayın Cumhurbaşkanına tanıtma imkanı bulduk.” dedi.