Akkuş, masraftan kaçınarak araçlarına kışlık bakım yaptırmayanların zararlı çıkacağına dikkat çekerek, araç sahiplerinin, araçların radyatörlerine antifriz, akülere de asitli su koymayı unutmamaları yönünde uyarıda bulundu. 

Kış mevsiminde, araçta akü ve antifrizin son derece önemli olduğunu belirten Mustafa Akkuş, “Sürücülerimizin araçlarını kullanırken mutlaka kış şartlarını düşünerek hareket etmelerinde fayda var. Araçta kalorifer ve klima sisteminin de bakım yapılması gereken önemli etkenlerden biri. Kışlık bakım, güvenli sürüşe katkı yapacaktır. Bakımları yapılmayan araçlar ise sabahları çalışmakta güçlük çeker. Zorlukla çalıştırılsa bile verimli çalışmayacak ve yakıt tüketimi artacaktır.” dedi.

Akkuş, “Akü kontrolü için öncelikle akü seviyelerine bakmalı ve eksiklik varsa tamamlamalısınız. Akü seviyeleri tamamlandıktan sonra, akü suyu yoğunluk ölçümü yapılmalı. Ayrıca akünün kullanım ömrü doğrultusunda şarja bağlayıp şarj kapasitesinin ölçülmesi gerekir. Kışın hava koşullarından dolayı akünün çalışma kapasitesinde düşme olur. Kapasitede düşme olmaması için kış başlangıcında akü bakımı mutlaka yapılmalı. Yağışlı ve nemli ortamlarda akünün kutup başlarında oksitlenme görülür. Oksitlenme durumunda akü araç için gerekli miktarda elektrik akımını sağlayamaz. Bunu erken fark etmek için akünün kutup başlarını sık sık kontrol etmeli ve kutup başlarını oksitlenmeye karşı sıcak su ile temizlemelisiniz.” diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü