Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde Uçurtma Festivali düzenlendi. 1.Uçurtma ve Bahar Şenliğine Topaklılı miniklerin yanı sıra çevre köylerden de çok sayıda katılım oldu. Etkinlikte çocuklara çeşitli oyunlar ve yarışmalar düzenlenirken her yaştan katılımcının uçurduğu uçurtmalar ile gökyüzü renklendi.

Nevşehir merkezden etkinliğe katılan Genç Kızılay gönüllüsü Enes Öge, “Herkes memnun, pandemiden dolayı uzun süredir etkinlik yapılmıyordu çok güzel bir etkinlik oldu” dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, veliler ve köy sakinleri etkinliğin kendilerini motive ettiğini belirterek onlarca yıl geçse de çocukların bugünü daima hatırlayacaklarını söylediler. Organizasyonda Nevşehir Kızılay Şubesi tarafından 350 kişiye sandviç ve çay ikram edildi.  Etkinliğin ardından Genç Kızılay gönüllüleri öğrenciler ile birlikte doğa temizliği gerçekleştirdi.

Bu tarz çalışmalarla kırsalda yaşayan çocuklarla sosyal yaşam uyumunu arttırmayı hedeflediklerini bu sebeple şehrin her noktasında gerçekleşecek sosyal etkinliklere tüm şube imkanlarının seferber edildiğini ifade eden Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, çalışmayı gerçekleştiren Topaklı köyü muhtarlığına ve katılımcılara teşekkür etti.