Nevşehir Valiliği himayesinde “Tohumdan Ağaca” projesi kapsamında, Nevşehir’de ağaç varlığını artırma ve çevreyi koruma faaliyetleri etkinlikleri çerçevesinde "Hedef Yeşil Bir Nevşehir.." parolasıyla Niğde yolu 5. Km çevre yolu Net Bims arkasında bulunan Göre çayırlık mevkiine 10 bin fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Projenin paydaş kurumlarından Türk Kızılay Nevşehir Şubesi, Şube Başkanı Ercan Civelek, Genç Kızılay Genel Merkez Bölge Başkanı Serkan Aktaş, Genç Kızılay Nevşehir İl Başkanı Şeyma Altundal ve 70 gönüllüsüyle fidan dikimi gerçekleştirdi.

Türkiye’nin hem tarımsal hem de turizm anlamında en önemli kentlerinden biri olan güzel atlar diyarı Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in dağlarında ve ormanlık alanlarında Valisinden, Belediye Başkanına, öğretmenlerinden öğrencisine binlerce genci ve çalışanı geleceğe nefes olmak için canla başla çalışıyor.

Türk Kızılay Nevşehir Şubesi Başkanı Ercan Civelek yaptığı açıklamada; “Nevşehir Valiliğimiz koordinesinde gerçekleşen “Daha Yeşil bir Nevşehir” projesi kapsamında şehrimizin bize ihtiyaç duyulan her anında bulunduğumuz gibi bugün de yaklaşık 70 gönüllümüzle fidan dikimi gerçekleştirdik. Ormanlar yalnızca oksijen kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda erozyonu, kuraklığı ve kökleriyle su tutarak sellerin oluşmasını önler. Ormanlar doğal ses yalıtımı sağlayarak gürültüyü azaltır, beden ve ruh sağlığımız üzerine olumlu etkileri vardır. Bütün bu faydaları düşündüğümüzde ormanları korumanın ve ağaç dikmenin önemini daha iyi anlayabiliriz. 7’den 70’e toplumun tüm kesimini ağaç dikmeye davet ediyorum. Burada ektiğimiz fidanların toprakla buluşmasıyla daha yeşil bir Nevşehir olacak." dedi.

"AĞAÇ DİKMEK SADAKA-İ CARİYEDİR"

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek açıklamasının devamında; "Ağaç yetiştirmenin sadaka-i cariye (yani devamlı sevap getirecek olan faydalı iş) olduğunu, Peygamber Efendimizin de ağaç ve orman yetiştirmenin faydalarını beyan eden ağaç ve orman yetiştirmeyi teşvik eden pek çok hadisi şerifleri vardır.

Nitekim Allah Resulü bir hadislerinde mealen buyuruyor ki; ‘Müslüman bir kişinin diktiği bir fidan veya ektiği bir tohumdan insan, dört ayaklı hayvan veya diğer bir canlı gıda temin ederse, bunların hepsi onun için bir sadakadır.‘

Bir başka hadislerinde ise; ‘Kıyamet koparken dahi elinizde bir hurma fidanı veya başka bir fidan varsa onu dikin.’ buyurmaktadır. Herkesi yeşil Nevşehir için bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Projenin öncülüğünü gerçekleştiren şehrimizde sosyal anlamda gerçekten fark yaratan çalışmalara imza atan Sayın Valimiz İnci Sezer Becel başta olmak üzere bugün burada olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.