Nevşehir İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ilaçlama ekiplerince Kızılırmak çevresine Simulium spp. mücadelesi kapsamında Santral - HES bölgesi – Yüksekli - Şahinler arasında belirlenen 6 noktada 5. kez 350 litre biyolojik ilaçlama yapıldı.

Yapılan ilaçlama ile Kızılırmak çevresinde oluşan üvez sineğine karşı havzanın korunması ve vatandaşların rahat ve sağlıklı günler geçirmesi planlanıyor.

Kızılırmak nehri üzerine kurulan baraj ve HES’lerle birlikte değişen ekosisteme bağlı olarak, 2006 yılında Kapadokya bölgesinde baş gösteren ve hızlı bir yayılım gerçekleştiren simulium spp’ye (üvez sineği) karşı en etkili mücadele nehir içinde yaşam sürdüren larvalara karşı yapılıyor.

Erişkin hale gelip insan ve hayvanlara zarar vermeden kontrol altına alınması amacıyla düzenli olarak popülasyonları takip edilen bu larvalar için ekolojik sisteme ve diğer canlılara hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmayan Biyolojik Larvasit ile ilaçlama düzenli olarak İl Özel İdaresi teknik personelinin kontrolünde on beş gün aralıklarla devam edecek.