Başvuruda bulunmak isteyen kamu kurum ve kuruluşları ‘KOP Proje Havuzu Sistemi’nden online olarak müracaat edebilecek.

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesindeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından bölgenin önceliklerine uygun, yenilikçi ve özellikle istihdama yönelik hazırlanacak projeler KOP Proje Havuzunda toplanıyor. KOP İdaresi tarafından yürütülen Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma (KOP KIRSAL), KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının İyileştirilmesi Programı ve Tarımsal Araştırmalar Programları kapsamında hazırlanacak proje başvuruları 8 Kasım / 3 Aralık 2021 tarihleri arasında proje.kop.gov.tr adresinden online olarak yapılabilecek.

“Önceliğimiz, Yenilikçi ve Katma Değer Katan Projeler”

KOP Bölgesinin gelişen ve değişen ekonomik yapısının tarım, sulama ve hayvancılık projeleri başta olmak üzere çok sektörlü olarak şekillendiğini, bu nedenle katma değeri yüksek faaliyetlere oldukça önem verdiklerini belirten KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, 2020 yılından uygulanmaya başlanan ‘KOP Proje Havuzu’ sistemi sayesinde proje yürütücüsü kurumlardan daha yenilikçi, farkındalık oluşturan, katma değeri yüksek, insan hayatına dokunan, bölgenin ihtiyaçlarına dönük yatırım ve desteklemeler içeren proje tekliflerinin geldiğini belirterek, 2022 yılında da aynı azim ve kararlılıkla proje desteklerini devam edeceğini ifade etti.

2022 Yılı Mali Destek Programları kapsamında finansman desteği sağlanacak projelerle kırsalda en ücra yerleşim yerlerine kadar ulaşılarak, bölge halkının maksimum seviyede faydalanması, üreticilerin refahının arttırılmasının hedeflendiğine dikkat çeken Başkan Şahin, “Bu çerçevede İdaremizce yürütülen KOP TEYAP, KOP Kırsal, KOP Hayvancılık ve Tarımsal Araştırmalar programları için finansman desteği sağlanacak projelerin kabullerine başladık” dedi. Valilikler, İl Özel İdareleri, Kaymakamlıklar, Üniversiteler, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, DSİ Bölge-Şube Müdürlükleri, Orman Müdürlükleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri ve bağlı kuruluşları, Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı Tarım Meslek Liseleri ile Araştırma Kuruluşlarının proje sahibi olarak başvurada bulunabileceklerini kaydeden Başkan Şahin; STK’lar ve üretici örgütlerinin de projelerde ortak olarak yer alabileceklerini hatırlattı.

“Son Gün 3 Aralık”

KOP Proje Havuzda toplanacak projeler arasında yapılacak değerlendirmeler sonucunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun bulunan projelere mali destek sağlanacak. Programlara ilişkin ayrıntılı başvuru bilgilerinin yer aldığı Başvuru Rehberleri proje.kop.gov.tr adresinden ulaşıma açıldı. Kurumlar aynı adresten proje başvuruları 3 Aralık 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılabilecek.

Öte yandan kısa adı KOP KÖSİP olan KOP Bölgesi Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı 2022 yılı çağrı başvuruları ise hala devam ediyor. Bölgenin sulama altyapısının akıllı ve tasarruflu sulama sistemlerine dönüşümüyle bölge tarımının sürdürülebilirliğini amaçlayan KOP KÖSİP 2022 Yılı Proje başvuruları 30 Kasım 2021 Salı günü mesai bitimine kadar proje.kop.gov.tr adresi üzerinden online yapılabilecek.