Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri desteklemek amaçlı bir kuruluş olan KOSGEB tarafından geçtiğimiz günlerde çağrıya çıkılan KOBİGEL programının tanıtımı imalatçı firmalarımızın katılımı ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti. 

50´ ye yakın firmanın katılım gösterdiği toplantıda Nevşehir KOSGEB Müdür vekili Ahmet Özbekler, Nevşehir HBV Üniversitesi öğretim görevlisi ve İlimiz Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği temsilcisi Doç. Dr. Bayram Deviren tarafından KOBİGEL programının detayları paylaşıldı. 

Programın detayları hakkında bilgilendirme yapan Özbekler; 2016 yılında net satış hasılatı 300.000,00 TL olan ve en az 3 kişi çalıştırıp imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın programa başvuru yapabileceklerini, bu çağrının işini büyütmek, ihracatını artırmak isteyen imalatçılarımız için bir fırsat olduğunu belirtti. 

Bu çağrı programında 300.000,00 TL hibe 700.000,00 TL geri ödemeli destek verdiklerini belirten Özbekler, programın toplam bütçesinin 500 milyon TL olduğunu ve son başvuru tarihinin 20 Ekim olduğunu belirtti. 

Programa başvuru için  bir projenin şart olduğunu belirten Doç. Dr. Bayram Deviren; talep edilmesi durumunda üniversitemiz içerisinde bulunan Teknoloji Transfer Ofisinin KOBİ´lerimiz için yardıma hazır olduğunu belirtti.