Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bitki sağlığı konularında bilgilendirme yapmak üzere teknik personelin katılımıyla, il merkezi ile ilçe köy ve kasabalarında bulunan çiftçilere yönelik toplantılar düzenlendi.

Toplantılarda üreticilere tarımsal desteklemeler, tahıllarda, meyvelerde ve sebzelerde görülen hastalık ve zararlılar, karantina çalışmaları, iyi tarım uygulamaları ve organik tarım konularında karşılaşılan konularda bilgiler verildi.

Eğitim çalışmaları ile ilgili olarak açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz; "Bakanlığımızın stratejisi doğrultusunda ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek üretim sektörü oluşturmak için çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırmak, gelir seviyelerini ve ürünlerinin artışı ile ürünün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla çiftçi eğitim toplantılarımızı düzenlendik. Belde ve köylerde yapılan bu eğitim çalışmalarına önem veriyoruz" diyerek üreticilerin ihtiyaç duyduğu her konuda, yeterli teknik ve sağlık personelince destek vermeye devam edileceğini ifade etti.