İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce köylerden gelen içme suyu elektrik arıza ihbarlarına müdahale edilerek oluşan arızalar giderilip köylere yeniden içme suyu verildi.

Bu Kapsamda merkeze bağlı Alacaşar, Gülşehir’e bağlı Abuşağı, Hacıhalilli ve Gümüşkent, Hacıbektaş’a bağlı Aşağıbarak ve Başköy, Derinkuyu’ya bağlı Çakıllı, Kozaklı’ya bağlı Karahasanlı ve Aylı köyleri ile Avanos’a bağlı Sarılar ve Topaklı köylerinde meydana gelen içme suyu elektrik arızaları giderildi.

Ayrıca köylerde altyapı ve kanalizasyon çalışmaları yapan ekiplerce Avanos’a bağlı Paşalı, Hacıbektaş’a bağlı Başköy ve Derinkuyu’ya bağlı Çakıllı köylerinde hanelerin tıkalı kanalizasyonları açılarak sorun giderildi.

Ürgüp’e bağlı Mazı köyünde de selden hasar gören kanalizasyon hattının arızası ekiplerce giderildi.

Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler ise Nevşehir- Balcın arası menfez için açılan yolda yapım çalışması gerçekleştirdi.

Ekiplerce Hacıbektaş’a bağlı Belbarak, Köşektaş ve Karaburna köylerinde yol kumlama çalışması yapılırken Avanos-Sarılar-Köşektaş arasındaki yolda yol yama yapım çalışması ve Uçhisar- Cevizlibağ yolunda trafik levha yenileme çalışması gerçekleştirildi.