Çetin yaptığı açıklamada: “2015 yılı Nisan-Mayıs ve Haziran ayları içerisinde, İlimiz genelinde sık aralıklarla ve uzun yıllar ortalaması üzerinde yağmur yağışları gerçekleşmiştir. Bu dönemdeki yağışların ilimiz bitkisel üretimine elbette olumlu katkıları olduğu gibi özellikle patates, fasulye ve çerezlik kabak gibi geniş alanlarda üretimi yapılan bitkilerde ise Fungal  (mantari) hastalıklara ve yaygın zararların popülasyonun da artış olabileceği ön görülerek Mayıs ve Haziran aylarından itibaren İl ve İlçe Müdürlüklerimizce konu hassasiyetle takip edilmektedir.

Üreticilerimize hastalık ve zararlılar nedeniyle mağdur olmamaları ve genel verim kapasitemizin düşürülmemesi bakımından her türlü teknik destek verilirken aynı zamanda ekili arazilerimizde ise dikkatle takip ve kontrollerimiz sürdürülmektedir.  Özellikle Patates üretimi yapılan bazı illerimizde Fungal hastalıkların yaygın olarak görüldüğünü ancak ilimizde şu ana kadar yapılan kontrollerde bahse konu hatalıklarının uzun yıllar ortalamasının altında seyrettiği ve tehlike eşiğinde olmaması sevindiricidir” dedi.

Çetin: "Üreticilere yönelik, İlimizde yapılan tarımsal faaliyetler hakkında; Eğitim faaliyetleri kapsamında bire-bir görüşerek ve yaygın iletişim araçları kullanılarak  bilgilendirme ve teknik konularda yönlendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Üreticilere bereketli ve bol hasatlı tarım sezonu temennisinde bulundu. Haber: Selma İVEN

/images/haberler/resimler/2015-8/1/1800089125657.jpg