Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve belediye ile Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği halinde devam eden Nevşehir Külliyesi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin de özelliklerini yansıtıyor.

Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde 3 kattan oluşacak ve açık ve kapalı mekanlarıyla 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, abdesthane, gasilhane,  morg, kadın ve erkek taziye evi, 500 kişilik konferans salonu, Alimler misafirhanesi ve kütüphane ile dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatılarında yer alacağı Nevşehir Külliyesi, kendi ölçeğinde şehir merkezinde Cumhuriyet döneminin ilk yapısı unvanını da kazanacak.

Nevşehir´de hayır işleri ile adeta yarışan hayırseverlerin yaptığı katkılar ile devam eden Nevşehir Külliyesinin 135 bin TL değerindeki Mihrabının yapımını tamamıyla Nevşehirli hayırsever Mahir Düz üzerine aldı.

Bağış makbuzunu teslim ederken Külliye Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tuncer Gök, üyeleri Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen ve Ümit Atabilen ile hayırseverlerden Nuri Çetinel´de hazır bulundular.

İl Müftüsü Öztürk; “Bu Cami Nevşehir´imizi temsil edecek ve geleceğe bırakılacak en güzel eserlerden birisi olacak inşallah. Ben bu noktada planlayanlardan, maddi ve manevi destek verenlerden ve her türlü emeği geçenden Allah razı olsun diyorum. Özellikle bu gün müftülüğümüze gelip bağış yapan ve mihrabın yapımını üslenen Mahir Düz ve değerli eşine Teşekkür ediyorum. Tamamlanması için de son bir gayretle herkesi bu camiye yardım etmeye davet ediyorum. İnşaatımıza şu ana kadar katkısı bulunan tüm hayırsever kardeşlerimize de teşekkür ediyor, onların kazançlarına bereket ve geçmişlerine de rahmet diliyorum” dedi.