Nevşehir merkeze bağlı Kaymaklı beldesinde bulunan Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni gezen Bakan Ersoy, bölge turizmi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Ersoy, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Kapadokya Alan Başkanlığı’nın bölgeye çok faydalı olacağını söyledi.

Kapadokya Alan Başkanlığı’nın hayata geçmesi nedeniyle yerinde incelemelerde bulunduklarını belirten Bakan Ersoy, “Önemli olan, Kapadokya’nın gelirlerini artırmak, turistlerin bölgedeki konaklama gün sayısını yükseltmek.  Geçen seneye göre artış var. Hem de Kapadokya Alan Başkanlığı’nı daha hızlı çalıştırarak, tanıtımdaki payını artırarak inşallah turizm özlediği yere gelecektir diye düşünüyoruz.” dedi.

Kapadokya Alan Başkanlığı’nın kurulma sebebi hakkında da konuşan Bakan Ersoy, şunları söyledi: “Alan Başkanlığının kurulma sebebi yetki çakışmalarının olduğu bölgeler. Burada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerin yetki çakışması vardı. Bu sebeple kurullardan çıkacak kararların süresi çok uzuyordu. Sürenin uzamasıyla maalesef kaçağa teşvik etmiş oluyorsunuz. İnsanların bazen kararın çıkmasını 8 yıl bekledikleri oluyordu. Bekleme süresi de kaçak yapılaşmaya neden oluyordu. Alan Başkanlığında bu süreleri çok kısaltıyoruz, dosya karar sürelerini hızlandıracağız. Bir de eskiden yıkım yetkisi sadece belediyeler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaydı. Şu anda Alan Başkanlığı yıkım yetkisi de aldı. Bazen belediyeler seçim endişesi ile yıkım konusunda hızlı davranmıyordu. Bundan sonra alan başkanlığı imara ve hukuka aykırı yapılaşmaların önüne daha hızlı geçip, yıkım yetkisini de kullanacak. O yüzden avantajları var.”

Bakan Ersoy'a Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç de eşlik etti.