Diyanet İşleri Başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde personelinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerini ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları düzenlenmekte.

Bu kapsamda 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Aksaray, Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat İl birincilerinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma bölge yarışması finali düzenlendi.

’Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması bölge finali” Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş’un başkanlığında, İl Müftü Vekili Selami Kurt, NEVÜ Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Sağlam, Acıgöl İlçe Müftüsü Vedat Tekin, Avanos İlçe Vaizi Fatih Çavdar ve Meslek Dersleri Öğretmeni Sinan Gündüz'den oluşan seçici kurul marifetiyle 9 Haziran Perşembe günü saat 13.30 'da Nevşehir merkez Kurşunlu Camii'nde gerçekleştirildi.

İlgili seçici kurul tarafından illerinde yapılan yarışmalarda dereceye giren il birincilerinin katıldığı ve "Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Finaline" katılacak yarışmacının seçiminin yapıldığı yarışmada Yozgat Akdağmadeni Umutlu Kasabası Fatih Camii İmam-Hatibi Muhammed Ali Yazan birinci oldu ve 3 Eylül’de Muş'ta yapılacak Türkiye final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Kayseri Yeşilhisar Mahiye-Nureddin Maden Camii İmam-Hatibi Yusuf Say ikinci, Nevşehir Hacıbektaş Yenice Köyü Camii İmam-Hatibi Bayram Özer ise üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan bütün görevlilere ve jüri üyelerine Diyanet İşleri Başkanlığı, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir İl Müftülüğünce çeşitli ödüller takdim edildi.