Diyanet İşleri Başkanlığının Kurban Hizmetleri Yönetmeliği tarafından Nevşehir Valiliği’nin oluşturduğu “Kurban Hizmetleri Komisyonu” kararları açıklandı.

Vali Yardımcısı Mehmet Öz başkanlığında valilik toplantı salonunda bir araya gelen Kurban Hizmetleri Komisyonu Kurban Bayramı için yeni kararlar aldı.

Yapılan açıklamaya göre, kurbanlıkların satışı sadece Alacaşar Yolu üzerinde bulunan Hayvan Pazarında yapılacak.

Toplu kesim hizmeti vermek isteyen işletmelerin en geç 1 Temmuz Perşembe günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğüne müracaat etmesi gerekiyor.

Belediye, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve İl Müftülüğü teknik elemanlarından oluşturulacak denetim ekibi tarafından 5 Temmuz’da ilgili yerlerin denetimi tamamlanacak. Denetim sonucu uygunluk raporu verilenler 9 Temmuz’da ilan edilecek.

KESİM ÜCRETLERİ DE BELLİ OLDU

Kurban kesim ücretleri de duyuruldu. Açıklamaya göre, küçükbaş hayvanlar için üst rakam 100 TL ve büyükbaş hayvanlar için üst rakam 400 TL olarak belirlendi.

Görevliler tarafından ücretler uygun bir şekilde yazılacak naylon muhafaza içerisinde kesim yerlerinde halkın göreceği uygun bir yere asılacak.