KYK Uluer Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Müftüsü Yakup Öztürk, KYK Nevşehir İl Müdürü Mehmet Sürücü, KYK Yurtlarında görev yapan müdürler, KYK manevi rehberleri, KYK yurtlarında kalan kız üniversite öğrencileri ve engelli kardeşlerimiz katıldı.

Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Reyyan Karadeniz’in işaret diliyle okuduğu İstiklal Marşı ile başlayan program, Nevşehir İl Müftülüğü Hacı Nihal Kur’an Kursu’nda öğrenim gören görme engelli Büşra Cingitaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programda konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk: Engellilerle sürekli bir araya geldiklerini ve 2012 yılında, "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" başlığıyla camileri, engelli vatandaşlara uygun hale getirme konusunda kampanya başlattığını hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti; “Bir Hadisi Şerifte Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor “Allah sizin bedenlerinize ve suretlerinize bakmaz. Ancak kalbinize ve amellerinize bakar.” Üstünlük: gözde, kulakta, elde ve ayakta değil takvadadır. Kim Allah’ı daha çok gözeterek yaşarsa, Allah katında en değerli kul olur.  Engelli kardeşlerimiz için hayatı nasıl kolaylaştırabiliriz onun gayreti içerisindeyiz. Camilerimizden ve Kur’an kurslarımızdan onların faydalanması için gayret sarf ediyoruz. Bazı Kuran kurslarımızda görmeyen kardeşlerimiz için Kuran öğrenimi hizmeti vermekteyiz. Bu çalışmalarımız ihtiyaç halinde artarak devam edecektir" dedi.