Türkiye'nin en önemli dondurma ve tatlı markalarından MADO Nevşehir şubesi düzenlenen muhteşem törenle Nevşehirlilerin hizmetine girdi.

Açılış programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Van İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Bektaş Demir, Ersan Erkut, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Mustafa Şadan Eren, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, 25. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Prof. Dr. Filiz Kılıç, İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Karaaslan, Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, MADO Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Kambur, NTSO Başkan Yardımcıları Cengiz Yıldız, M.Ali Öbekli, NTSO Genel Sekreteri Hakkı Aydoğan, Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Esat Özaltın, Kurum Amirleri, Oda Başkanları, İş İnsanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Parmaksızlar AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız açılış töreninde yaptığı konuşmasında; "Dünyaca ünlü bir markayı Nevşehir'e yeniden kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, MADO ailesi adına Atilla Kambur'a ve açılış törenimizde bizleri yalnız bırakamayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Kambur da; "Biz üç kardeşiz. Ve bugün açılış işi görevi şahsıma verildi. MADO'nun üç farklı açılımı vardır. 1.Herkesin bildiği kısa adı "Maraş Dondurması", 2. Kurum içindeki açılımı ile "Mehmet Abinin Dediği Olur", 3. ailemizin açılımı ile de "Mutlaka Allahın Dediği Olur" şekliyle yad ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Kanada'da açılış gerçekleştirdik. MADO'nun bir Türk markası olarak Dünya'da tanınmasından ve bir Dünya markası olmasından ve bu kadim şehirde şubemizin olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Nevşehir'e bu ikinci gelişim ama Nevşehir'i ve Nevşehir insanlarını çok seviyorum. Katılımları için tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. " dedi.

Programda konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, MADO Nevşehir Şubesinin hayırlı olması temennisinde bulunurken, “Kıymetli dostumuz, Nevşehir'imizin medar-i iftiharı ve gururu olan M.Arif Parmaksız ile Parmaksız ailesinin, hem yerli hem de milli olan MADO'yu ilimize kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Nevşehir MADO Cafe açılışını dualarla gerçekleştirdik. Şehrimize yeni bir işletme ve nezih mekanların bir yenisini kazandıran işletme sahibimize teşekkür ediyor; hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum. Kahramanmaraş’ın enfes dondurmasının, yöresel tatlarının ve tatlıların vazgeçilmez mekanı olan MADO tüm Nevşehir halkını Güzelyurt mahallesi, Zübeyde hanım caddesi, 86/A adresinde ki yeni şubesine bekliyor" dedi.

Açılış programı Hafız Mahmut Kemikkıran hocanın dualarıyla sürdü. Program açılış kurdelasının kesilmesi ve ikramlarla sona erdi.

Öte yandan halk arasında da Dünya markası MADO'nun Nevşehir'e şube açması büyük heyecan uyandırdı. Açılışın ilk günü olmasına rağmen kafe yoğun ilgi gördü. Parmaksızlar AŞ. tarafından franchise olarak açılan Nevşehir MADO, dünyaca ünlü lezzetlerini Nevşehirlilere sunmaya başladı.

Tadından, kalitesinden, kıvamından ve kendine has kokusundan hiçbir şey kaybetmeden dondurma imal eden MADO Dünya çapında bir marka oldu. Ülkenin birçok şehirlerinde şubeleri bulunan MADO ayrıca birçok ülkede yeni, yeni şubeler açarak Türk Bayrağı ile MADO bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor.