Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bekdik Mahallesinde konser düzenledi.

TOKİ konutları birinci etapta gerçekleşen konsere vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden eşlik etti.

Konserin ardından Step Aerobik hocası eşliğinde vatandaşlara spor yaptırıldı. Step Aerobik gösterisine Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ile mahalle muhtarı Kenan Başarır da katıldı.

Daha sonra Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Özdemir, yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl Gençlik Haftası’nı mahallelerde düzenledikleri etkinlikle kutladıklarını söyledi.

15-21 Mayıs Gençlik Haftası’nı her zaman büyük bir coşku ve heyecanla meydanlarda omuz omuza kutladıklarını hatırlatan Özdemir, “Koronavirüsten dolayı bakanlığımızın da aldığı tedbirler çerçevesinde bu yıl sahalarda kutlayamadık maalesef. Ama bu haftanın coşkusunu yaşamak adına böyle bir program organize ettik. Bu coşkuyu elimizden geldiği kadar halkımıza yaşatmaya gayret ettik. Evden çıkamayan vatandaşlarımıza da bir nebze olsun moral vermiş olduk.” dedi.

Vatandaşların da evlerinden Türk bayraklarıyla destek verdiğini aktaran Özdemir, “19 Mayıs bizim için çok önemli. Sönük bir şekilde kutlayamayız. O yüzden bizdeki coşku vatandaşımıza da yansıyor. Hep birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.” diye konuştu.