NEVKAD ve NEVUMUT Derneklerin Başkanı Makbule Atlı, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İŞKUR İl Müdür Vekili Şinasi İnanıcı, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir’i ziyaret etti.

Nevşehir Kadın Derneği ve Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Makbule Atlı, dernek yönetimi ile kurumlara ziyarete başladıklarını, yeni projelerinin kabul edildiğini fakat koranavirüs nedeni ile projelere başlayamadıklarını, okullar açılınca projelerinin hazırlıklarına başlayacaklarını belirtti.

Atlı; “Yeni projeler için Sayın Valimizi, İŞKUR Müdürümüzü, İl Müftümüzü, Gençlik ve Spor Müdürümüzü ziyaret ederek projelerimizden ve proje çalışmalarımızdan bahsederek destek istedik. Ziyaretlerimiz diğer kurumlarda devam edecek.” dedi.

Ziyaretlerde kısaca projelerden bahseden, projeleri kendisinin yazdığını ve koordinatörü olduğunu belirten Atlı; “Eğitimden alınmış kız çocukları, meme kanseri erken tedavi, erken evlilik, çocuk gelinler, aile içi şiddetin topluma zararları, bu hayat senin hedef sensin ve minik adımlar okula yürüyor projelerimiz Nevşehir merkez ve ilçelerde başarılı şekilde uygulanarak hedeflerine ulaştı. Uygulanan projelerimize Valimiz, Kaymakamlarımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve Emniyet Müdürlüğümüz ve STK’lar destekledi.” dedi.

17 Yılı aşkın zamandır Nevşehir’de bir bayanın yaşı kaç olursa olsun isterse kendisini nasıl geliştirebileceğinin, azmederse neler yapabileceğinin canlı örneği olan ve Ankara’da Anadolu Kardeşlik Teşkilatı Konfederasyonu yönetiminde de yer alan Nevşehir Kadın Derneği ve Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Makbule Atlı, bir çok proje yazdı ve uyguladı.