Çalıştaya, Nevşehir İl Müftülüğü adına ADRB Vaizi Ömer Faruk Yetim katıldı. Çalıştayda, Nevşehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu´nun yıllık çalışma faaliyetlerinin analiz ve değerlendirilmesi yapıldı. Analizde büronun eksik noktaları, aktif hale getirilmesi gereken alanlar dile getirildi. Bunun yanı sıra, ADRB ile ilgili genel bilgiler paylaşıldı ve görüş alış-verişinde bulunuldu.

Buna binaen çalıştayda verilen bilgilendirmeleri ve önerileri değerlendirmek üzere İl Müftülüğü ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Hacı Pembe Avlanmaz Kur´an Bilimleri Eğitim Merkezinde bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıya İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, ADRB Vaizi Ömer Faruk Yetim, İl Vaizi Gülşen Yeni ve ADRB üyeleri katıldı.

toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara da gerçekleştirilen Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında görev yapan vaizler semineri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bu çerçevede İlimiz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun 2015 yılı faaliyetleri değerlendirildi. 2016 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetler ile ilgili istişare yapıldı.