Kapadokya Kültür Merkezinde yapılan genel kurulda Mehmet Ergin ve Nafiz Çalışkaner yarıştı.

GENEL KURULDA ARAÇ TARTIŞMASI

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığının genel kurulu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde başladı.

Oda başkanı Mehmet Ergin ve bir önceki dönem oda başkanı Nafiz Çalışkaner'in yarıştığı genel kurulda araç tartışması yaşandı.

Genel kurulda odaya ait hizmet aracının satılması ve bunun için genel kuruldan onay istenmesi tartışmaya neden oldu.  

Çalışkaner, kurslardan elde edilen gelirlerle alınan oda hizmet aracının satılmasına karşı olduklarını söyledi.

2018 yılında 30 bin liraya alınan aracın yönetim kurulu kararı ile satılmasına karar verilmesine karşı olduklarını ifade eden Çalışkaner, " Sizin genel kurul olarak vermediğiniz bir yetkiyi keyfi olarak uygulamasınlar. Oda olarak alıp, satalım ancak bu keyfiyetle yapılmasın. Kalksın ben bir hata yaptım desin özür dilesin. Bizde genel kurulda oy verelim." diye konuştu.  

Çalışkaner'in bu açıklamalarına karşın kürsüye gelen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ergin, "Odayı teslim aldığımız günkü ile bugünkü halini biz üyelerimize tek tek izah ediyoruz. Devir aldığımızda kasasında parası olmayan, SGK'ya, önüne gelene borcu olan bir odayı 2 personelden 4 personele çıkardık. Ve kasasında şu an 200 bin TL parası olan bir oda haline getirdik. Kimseye de borcumuz yok. Seçimimiz hayırlara vesile olsun" dedi.

Bu konuşmaların ardından söz konusu araç satışı genel kurulun kararıyla kabul edildi. 

Konuşmaların ardından seçime geçildi.

4 KATI OY ALDI

Resmi olmayan sonuçlara göre, 824 oyun kullanıldığı genel kurulda 655 üyenin oyunu alan Mehmet Ergin yeniden başkan seçildi.

Çalışkaner ise 165 oy aldı. 4 oy geçersiz sayıldı.

Genel kurula Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz, Marangozlar ve Karoserciler Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yusuf İbiş, davetliler ve üyeler katıldı.