Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 1 Kasım Cuma günü Nevşehir’e sağanak yağış uyarısı yapılırken oluşabilecek sel ve benzeri durumlar için vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Yurdumuzun bugün Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın (Cuma) etkili olacak yağışların Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerimizde sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olması ve aynı gün akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının; Cumartesi günü 4 ila 6 derece azalacağı, hafta başından itibaren kademeli olarak artarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Tahmin edilen hava durumlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmak amacıyla www.mgm.gov.tr internet sitesi, kurumumuzun cep telefonu uygulaması ve sosyal medya araçlarından son durumların, hava tahminlerinin ve meteorolojik uyarıların takip edilmesinde fayda vardır.”