Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Nevşehir’e önümüzdeki hafta sonuna kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Vatandaşlar, tahmin edilen kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar sonucu meydana gelebilecek ani sel, ulaşımda aksamalar, su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan sistemin önümüzdeki hafta da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yurdumuzun büyük bir bölümünde geçtiğimiz hafta boyunca yerel olarak kuvvetli ve yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak şeklinde yağışa neden olan sistemin önümüzdeki hafta sonuna kadar etkisini daha da artırarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta boyunca Bölge Müdürlüğümüz sorumluk sahasında bulunan Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerimizde genellikle öğleden sonraları görülecek olan yağışların, yer yer kuvvetli ve şiddetli olacağı ve hayatı olumsuz etkilemesi beklenmektedir.

Tahmin edilen kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar sonucu meydana gelebilecek ani sel, su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu günlük tahminler ile kısa süreli ve anlık uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.

Gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan sistemin hafta sonuna kadar etkili olmaya devam ettikten sonra hafta sonu yurdumuzun iç ve batı bölgelerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önümüzdeki hafta boyunca önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde uzun yıllar ortalamaları (mevsim normalleri) civarında seyredeceği tahmin ediliyor.”