Çocuklarının kış boyunca yiyecekleri erişte ve mantı ihtiyaçlarının yanı sıra merkez bahçesinde 25 Metrekarelik alanda oluşturulan serada yetişen çeşitli sebzelerden de yararlanarak bidonlar dolusu turşu da kuran engelli aileleri birlikte hareket edebilmenin de ne denli önemli olduğunu bir kez daha sergilediler.

Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir tüm engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, 

engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla Kıratlıoğlu Mahallesi?nde oluşturulan Özel İnsanlar Merkezi?nde kış hazırlıkları şimdiden tamamlandı. 

30 eğitilebilir zihinsel engellinin yararlandığı merkezde bir aile ortamı içerisinde öğle yemekleri de hazırlayan aileler, çocuklarını kış döneminde de unutmadı.

Bir engelli ailesinin evinin giriş kısmındaki alanda kışlık mantı ve erişte kesen engellilerin aileleri, Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Merkezi çalışanları ile de birlikte, merkez bah
çesindeki 25 Metrekarelik alanda oluşturulan serada yetişen çeşitli sebzelerden de yararlanıp, 

kışlık turşu ihtiyacını da gidermenin sevincini hep birlikte yaşadılar. Haber: Erdal Kesici