Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver  23 Nisan 2017 Pazar günü, 24 Nisan 2017 Pazartesi gününe bağlayan gece idrak edilecek Miraç kandili münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)´in tüm insanlığı İslâm´a davet döneminin en zor günlerinde,  bir gece Mescid-i Aksâ´ya, oradan da semaya yaptığı  ve pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran kutlu yolculuğun adı olarak da isimlendirilen Miraç ile, Peygamber Efendimiz (S.A.V.) için zaman ve mekanın da sahibi Yüce Rabbimizin sonsuz kudretini müşahede etme ve onun desteğine mazhar olarak risalet görevinde manevi güç kazanma vesilesi, müslümanlar için ise Allah´a ve Hz. Peygamber´e bağlılığı pekiştiren bir imtihan olduğuna dikkat çekti.

Ünver mesajında daha sonra şunları kaydetti:  “İnsanlarımızı birbirine yakınlaştırıp kaynaştıran, saygı, sevgi ve  muhabbet halkasını daha da sağlamlaştıran böyle mukaddes günler, inanıyorum başta inananlar olmak üzere tüm dünya insanlarının barış, dostluk ve sevgi ilişkilerinin de artmasına vesile olur.

Her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birliğimizin, dirliğimizin ve güçlü sevgi bağlarımızın daha da üstün düzeyde gelişmesine de böylesine anlamlı olan Miraç Gecesi vesile olur. Bu vesile ile tüm halkımızın ve tüm dünya inananlarının mübarek Miraç kandillerini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah´dan temenni eder ,değerli halkımıza saygılarımı sunarım.”