Muhtarlar günü dolayısıyla valilik önünde tören düzenlendi. Törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, bazı daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Dernek Başkanı Altınşık´ın Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlamı nedeniyle bir konuşma yapan Altınışık, muhtarlık müessesesinin kuruluş günü başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarih ve 11. Sayılı genelgesiyle aynı gün resmi gazetede yayınlanmasıyla muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “bugünün muhtarlar günü olarak ilan edilmesinde emeği geçen başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize, gazi meclisimize ve yine genelgenin yayımlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımı sunuyorum. 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla kurulan bu şerefli muhtarlık teşkilatımız 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir.”

Muhtarlar, törenin ardından Dernek Başkanı Altınışık başkanlığında Vali İlhami Aktaş´ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Haber: Alpaslan Körükcü