Ürgüp?te bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Uygulama Okulu?nda gerçekleştirilen toplantıya Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri A.Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, belediye başkanları ve bazı daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ceylan, Kapadokya bölgesinde yapılan çalışmaların koordineli bir şekilde yapılması için toplantının organize edildiğini belirterek, bir kurumun yaptığı çalışmanın diğer kurumun çalışmasını olumsuz etkilememesi ve projelerin hızla tamamlanması gerektiğini söyledi.

Ceylan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile ilimizdeki ören yerleri, müzeler ve diğer turistik alanlarla ilgili yapılması gereken restorasyon, düzenlemeler ve bunların daha iyi duruma getirilmesi için bir çalışma yapacaklarını ifade ederek,

belediyelerimizin yapacağı işler, karayolları, milli parklar, çevre ve şehircilik, koruma kurulu bu kurumların yapacağı çalışmaları hep birlikte değerlendireceğiz dedi.

Ceylan, ?Buradaki asıl amaç yapılacak olan çalışmaların belli bir koordine içinde yürütülmesi. Bu koordinasyonun sağlanmasında da belediyeler, karayolları, çevre şehircilik, milli parklar,

kültür bakanlığı hep birlikte bir koordinasyon içerisinde söz konusu bölgedeki yapılacak olan çalışmaların ilerde çıkabilecek sorunları şimdiden değerlendirerek çözme yoluna gideceğiz? diye konuştu.

Ceylan, toplantının Kapadokya için hayırlı olmasını temenni etti. Bölgenin sorunlarını tekrar gözden geçirecek olan katılımcılar, yapılacak çalışmaların sorunsuz sürdürülebilmesi için görüşlerini dile getirdi.
Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ