Göreve geldiği günden bu yana beldeyi en iyi hizmetlerle buluşturmaya gayret eden Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik hayata geçirdiği projelerle beldenin sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Yıllardır çözüm bulmayan sorunlara ilişkin başta alt yapı ve üst yapı sorunu olmak üzere bir çok soruna el atan Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik, bu çalışmalar kapsamında kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu hatlarının düzenlenmesi hizmetlerinin yanı sıra telekom, elektrik, doğalgaz hatlarının döşenmesini sağlayan adımlar atarak sorunlara köklü çözümler getirdi.

Alt yapı çalışmalarının ardından çevre düzenlemesi, kaldırım ve sıcak asfalt gibi üst yapı çalışmalarının da belde genelinde hızla sürdürülmesine gayret eden Başkan Özçelik, mahalle ve sokaklarda yapılan ışıklandırma sistemleriyle de beldenin daha da güzel bir görünüme kavuşmasını sağladı.

Başkan Özçelik, son olarak beldenin uzun yıllar kanayan yarası haline gelen tarım alanlarının sulama sorunu üzerine sürdürdüğü proje faaliyetleri kapsamında soruna köklü bir çözüm getirdi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2020 yılı Mali Destek Programı kapsamında Nar beldesi Karaağaç deresi mevkiinde yer alan tarım işletmelerine, sulama suyu temini için hazırlanan proje için 9 milyon 163 bin 200 lira ödenek aktarıldı. 150 Hektar alanın modern sulama sistemine kavuşturulacağı projede; verim artışı, daha yüksek gelir elde edilmesi, kıt olan su kaynaklarının korunması, toprak verimliliğinin sürdürülmesi ve modern sulama teknolojilerinin kullanılmasına imkan sağlaması planlanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Özçelik; “Beldemizde ileriki dönemlerde büyük sorunlara neden olabileceği öngörülen sulama suyu rezervlerimizi daha verimli kullanabilmek ve mevcuttaki su israfını minimize edebilmek amaçlı girişimde bulunmuş olduğumuz (KOP) Konya Ovası Projesi kapsamında 9 milyon 163 bin 200 liralık yatırımımızın onaylanmasında Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel, AK Parti İl Başkanımız Mustafa Rauf Yanar, Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, İl Genel Meclis Başkanımız Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur’a vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.” dedi.