Nevşehir Rehberler Odası (NERO) başkan adayı Özay Onur, başkan seçilmesi halinde yapacakları çalışmaları anlattı.

NERO’nun amacının rehberlerin haklarını en güzel şekilde korumak ve meslek içerisinde etik kurallara riayet etmelerini sağlamak olduğunu belirten Onur, “Oda olarak ilk amacımız NERO Akademi adı altında mesleğimizin rehberlerinin daha kalifiye, daha üst düzey olması, daha kaliteli hizmet verebilmesi için eğitim faaliyetleri yapmak.” dedi.

Gençlerle deneyimli rehberleri buluşturacaklarını kaydeden Onur, “Çünkü okullardan çıkan genç arkadaşlarımız mesleği kervan yolda dizilir mantığıyla yolda öğreniyorlar. Dolayısıyla biz de bunlara yardımcı olabilmek için haftalık ve aylık olarak eğitim faaliyetlerinde bulunacağız. NERO Akademi’yi kurup insan ilişkileri, güzel konuşma sanatı, diksiyon gibi konularda genç arkadaşlarımızı ve mevcut rehber arkadaşlarımızı geliştirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Mevcut rehberlerin haklarının korunmasının da çok önemli olduğuna dikkati çeken Onur, “İkinci amacımız da Kapadokya’ya dışardan ve içeriden çok sayıda tur düzenlenmekte. Turlara rehber almadan gelenler oluyor. Bunların denetimini en iyi şekilde yapmak da bizim faaliyetlerimiz arasında. Aynı zamanda rehberlerimizin çalışma koşullarını iyileştirmek adına paydaşlarımızla ilişkilerimizi iyi tutup rehberlerimizin çalışma koşullarını iyileştirmek için çalışma yapacağız.” şeklinde konuştu.