Geçtiğimiz günlerde Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanlığına Seçin Yunus Ünal beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Ünal ve yönetimine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Bağlı, görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bağlı: Türkiye’nin İlk Turizm Araştırma Enstitüsü NEVÜ’de

Rektör Bağlı üniversite olarak, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış dünyanın ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesinin sahip olduğu değerleri daha fazla tanıtmaya yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Bu bağlamda Türkiye’nin ilk ‘Turizm Araştırma Enstitüsü’nü 2018 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine kazandırdıklarını belirten Bağlı, Enstitü ve bölge turizmcileri ile gerek bölge gerekse ülke turizmine katma değer katacak ortak projeler yürütmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ünal ve yönetimi ziyaretlerinde yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Bağlı’ya bilgi verirken, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından bölge turizmine yönelik yürütülen çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade etti.