Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (NESİAD) Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından yayınlanan 2019 yılı Teknik Destek programı kapsamında kabul edilen projesinin sözleşmesi NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kahraman ve M. Samet Kafalı ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol arasında imzalandı.

Konu hakkında açıklama yapan NESİAD Başkanı Ertaş, “Derneğimizde görev aldığımız ilk günden beri üyelerimize proje bilincini yerleştirmek ve destekler den yararlanmalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Bu konuda Ahiler Kalkınma Ajansının STK’lara yönelik çıkmış olduğu destek programında üyelerimizin yararlana bilmesi amacı ile “Kurumsal Ağ Yapılanması” adı altında bir eğitim projesi verdik ve başarı ile sonuçlandı. Bugün ise burada başarılı olan projemizin imzaları için burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Projemizin üyelerimize hayırlı olmasını diler ve projemizin herkesi teşvik etmesini umut ederim” dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ise; “2019 Yılı Teknik Destek Programı, 03.07.2019 tarihi itibarıyla ilan edilmişti. Program kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 500.000,00 TL idi. Teknik desteğimizin genel amacı bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır.

TR 71 bölgesi olarak teknik destek talep programımız yoğun ilgi gördü ve tahsis edilen program bütçesine ulaşıldığından başvuruya kapatılmıştır. Programımıza gösterilen yoğun ilgi için bütün başvuru sahiplerine teşekkür ederim. Bu kapsamda NESİAD’ın vermiş olduğu projede genel ve özel amaçlara uygun bulunduğu için destek almaya hak kazanmıştır. NESİAD Yönetimini ve üyelerini tebrik eder projelerinin başarılı olmasını ve başarılarının devam etmesini dilerim” dedi.